MONTER SUVE GRADNJE montira spuštene plafone, pregradne zidove, podove i obloge u enterijerima. Detaljnije informacije ovde


I (PRVO) MESTO U EVROPI MONTERI SUVE GRADNJE. Detaljnije informacije ovde


BROJ POSETA

Free web stats

 

 

 

AKTIVNOSTI


Od 01. septembra 2003. godine po Nastavnom programu koji sam napisao za predmet "Tehnologija rada sa praktičnom nastavom"; predajem učenicima obrazovnog profila - MONTER SUVE GRADNJE u Građevinskoj školi u Beograd.

Napisao sam knjigu "Sistemi suve gradnje s praktikumom - Knjiga za montere suve gradnje".

Monter suve gradnje je građevinski radnik, koji u enterijerima odnosno u unutrašnjostima građevinskih objekata visokogradnje, u prostorijama za - stanovanje, rad i boravak (u stanovima i kućama, kao i - poslovnim, radnim, javnim i drugim građevinskim objektima); gradi obloge i pregrade plafonskih, zidnih, i podnih sistema (spuštene plafone, pregradne zidove, zidne obloge i podne podloge, i druge pregrade i obloge) primenom tehnoloških postupaka suve montažne gradnje:

1.) montiranjem građevinskih plafonskih, zidnih i podnih ploča (gipskartonskih, gipsfazer, specijalnih gipsanih i cementnih ploča); kao i plafonskih ploča za kasetirane raster plafone (mineralnih, gipsanih, drvenih i metalnih) - na potkonstrukcijama od profila proizvedenih od pocinkovanog čeličnog lima ili na potkonstrukcijama od drveta; i

2.) lepljenjem građevinskih zidnih i podnih ploča (gipskartonskih, gipsfazer i cementnih ploča).

Svim učenici koji završavaju ili su završili osnovnu školu i njihovi roditelji, imaju za UPIS U PRVI RAZRED OBRAZOVNOG PROFILA - MONTER SUVE GRADNJE U GRAĐEVINSKOJ ŠKOLI U BEOGRADU informacije na telefonima 064 - 172 - 53 - 73 iz Srbije, a iz Republike Srpske i Crne Gore + 381 - 64 - 172 - 53 - 73.

Napisao sam knjigu "Bezbednost i zdravlje na radu pri izvođenju građevinskih radova s testovima" - za zaposlene u građevinarstvu, po Nastavnom program za predmet "Bezbednost i zdravlje na radu" u okviru građevinske struke, koji sam prethodno napisao. Prikupio sam recenzije i autorski zaštitio knjigu, pripremio je za štampu i spremam njeno publikovanje. Recenzenti moje knjige su: 1.) prof. dr. Goran Ćirović, dipl. inž. građ., profesor Visoke građevinsko-geodetske škole u Beogradu i Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banja Luci, odgovorni izvođač građevinskih radova, ispitivač mentor Komisije za organizaciju i tehnologiju građenja i upravljanje projektima u građevinarstvu-za polaganje stručnog ispita za inženjere i tehničare u Savezu inženjera i tehničara Srbije; 2.) mr. Slobodan Ratković, dipl. inž. građ., odgovorni izvođač građevinskih radova, član Komisije za organizaciju i tehnologiju građenja i upravljanje projektima u građevinarstvu-za polaganje stručnog ispita za inženjere i tehničare u Savezu inženjera i tehničara Srbije; 3.) spec. Vera Božić-Trefalt, dipl. prav., direktor Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva rada i socijalne politike, ispitivač Uprave za bezbednost i zdravlje na radu za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu i poslova odgovornog lica; 4.) prof. dr. Milovan Vidaković, dipl. inž. maš., predsednik Društva inženjera i tehničara za upravljanje rizicima Srbije - DITUR; i 5.) spec. Mirjana Milojević-Turina, dipl. inž. arh., viši predavač Visoke građevinsko-geodetske škole u Beogradu.

Od 18. do 20. oktobra 2007. godine učestvovao sam na VI Simpozijumu "Procedure i problematika izgradnje objekata" koji je održan u Vrnjačkoj Banji; na kome sam predstavio autorski stručni rad "Upravljanje ljudskim resursima pri izvođenju građevinskih radova", u okviru koga je najavio izdavanje knjige "Bezbednost i zdravlje na radu pri izvođenju građevinskih radova s testovima"-udžbenik za zaposlene u građevinarstvu. download strucni rad

Od 22. do 26. oktobra 2007. godine po pozivu direktorke Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva rada i socijalne politike Srbije gospođe Vere Božić-Trefalt učestvovao sam na Međunarodnoj konferenciji "Evropska nedelja bezbednosti i zdravlja na radu", održanoj u Beogradu pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, u okviru koje sam 24. oktobra 2007. godine, održao predavanja na teme "Bezbednost i zdravlje na radu pri izvođenju građevinskih radova" i "Prva pomoć" s pokaznim vežbama uz učešće svojih učenika. Ministar za rad i socijalnu politiku Vlade Republike Srbije gospodin Rasim Ljajić je na kraju Konferencije nagradio moje učenike za pokazana znanja i veštine. download fotografije

Od 27. do 30. maja 2008. godine učestvovao sam na Sajmu "Bezbednost i zaštita 2008" koji je održan na Beogradskom Sajmu, po pozivu direktorke Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva rada i socijalne politike gospođe Vere Božić-Trefalt (koja je bila pokrovitelj Sajma uz Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije); a na štandu Uprave za bezbednost i zdravlje na radu prikazivana je moja video-prezentacija na teme "Izvođenje građevinskih radova na visini i u dubini" i "Povrede", a grupa mojih učenika je na istom mestu 28. maja izvela pokaznu vežbu "Pružanje prve pomoći".

Od 28. do 31. maja 2008. godine u saradnji sa mojim kolegama u našoj Građevinskoj školi u Beogradu i predstavnicima firme Knauf organizovali smo - Knauf Junior Trophy Srbija 2008 Internacionalno takmičenje učenika građevinskih škola - obrazovnog profila monter suve gradnje.

29. maja 2008. godine sa mojim učenicima monterima suve gradnje osvojio sam I mesto za Srbiju na Internacionalnom takmičenju učenika montera suve gradnje - Knauf Junior Trophy Srbija 2008, koje je održano u našoj Građevinskoj školi u Beogradu. download fotografije

Od 01.decembra 2008.godine počeo sam da sarađujem sa kolegama iz Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije na programima obuke nezaposlenih odraslih lica i njihovom zapošljavanju.

U periodu februar 2009. godine - februar 2010. godine pohađao sam specijalističke strukovne studije iz menadžmenta u građevinarstvu.

01. jula 2010. godine sam diplomirao, odbranivši specijalistički rad UPRAVLJANJE PROJETIMA - KONTROLA TROŠKOVA TEHNIKOM ZARAĐENE VREDNOSTI, i stekao sam II (drugi) stepen visokog obrazovanja i stručni naziv - strukovni inženjer građevinarstva (po novom Zakonu o visokom obrazovanju - u skladu sa Bolonjskom deklaracijom, što je ekvivalentno završenom fakultetu po starom zakonu).

2010 godine sam postao konsultant Međunarodne organizacije rada za procenu kvaliteta, na projektima koje izvodi u Srbiji kao agencija Ujedinjenih Nacija u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

2010 godine sam sa mojim učenicima monterima suve gradnje osvojio I (prvo) mesto na Republičkom takmičenju učenika građevinskih škola.

2011 godine sam sa mojim učenicima monterima suve gradnje osvojio I (prvo) mesto na Republičkom takmičenju učenika građevinskih škola.

2011 godine stručni ispit za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu.

Svi zainteresovani učenici prilikom upisa mogu konkurisati za smeštaj u učeničkim domovima u Beogradu, ako nemaju prebivalište u Beogradu.

 

 


 
Copyright RAKAS.RS 2008.  Svi tekstovi su delo njihovih autora i ne smeju se kopirati bez njihove dozvole